Zbog zdravstvenih problema koje ne može da riješi, Saša Kovačević se liječi na VMA

Saša Kovačević je jučer posjetio svog doktora da bi se snabdio potrebnim lijekovima za predstojeće praznike da bi bez smetnji mogao da pjeva.

Miljenik žena otvoreno je govorio o problemu sa alergijama i disanjem, zbog čega je prije nekoliko godina čak imao i operaciju. On je jučer ujutru posjetio Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gdje je bio na kontroli kod doktora kako bi mu bile propisane kapi i lijekovi koji će mu tokom praznika pomoći da se zdravstveno bolje osjeća.

– Saša je u ranim jutarnjim satima došao u bolnicu sa bratom Radetom. Odmah je došao na red jer je žurio za Banja Luku, gdje je sinoć učestvovao na donatorskoj noći. Kako je pjevao na trgu, bilo mu je bitno da njegov disajni trakt ne zakaže. S obzirom na to da su pred nama praznici, Saša je morao da dođe po dozu kapi koje mu olakšavaju disanje. Iako je bio u žurbi, medicinske sestre su ga spopadale da se fotografiše sa njima, a on im je izlazio u susret – kaže naš izvor blizak medicinskom osoblju koje brine o zdravlju pjevača.

Saša je govorio o svojoj borbi sa alergijama, priznaje da nije našao rješenje, piše Blic.

– Probao sam sve što se moglo probati, od homeopatije do kvantne medicine. Ne znam više šta nisam probao, ali nažalost, još nisam našao rješenje. Trenutno sam na terapiji koja mi relativno pomaže. Riječ je o kapima koje su mi propisali ljudi koji su specijalisti za ovu granu medicine. Počeo sam s tim i osjećam promjene, ali je daleko od izuzetnog stanja. Skoro šest do sedam mjeseci godišnje promuklo pričam, malaksao sam i usporen – kaže Saša, kojeg po povratku iz Bosne očekuje doček Nove godine u Zemunu, a onda i gusto popunjeni termini nastupa tokom januara zbog čega će morati posebno da povede računa o svojim glasnim žicama.

Možda Vas zanima  Džordž i Amal Kluni se izvinili putnicima na letu

Zdrav život: Vježbanjem i ishranom poboljšava zdravlje

Saša je inače poznat kao neko ko vodi računa o svom zdravlju. On ne samo da je potpuno promjenio način ishrane već pet dana nedjeljno trenira.

– Iz ishrane sam izbacio većinu mesnih proizvoda, uglavnom jedem ribu i ćuretinu uz povrće. Što se tiče teretane, mnogi mi kažu da pretjerujem, ali se s takvim načinom život zaista osjećam dobro – rekao je Saša.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *