Stiže nova promjena u Apple-ovim uređajima

Kompanija Apple najavila je da će slijedeći update iOS11 dozvoliti korisnicima da sami odluče da li će sistem „namjerno“ usporavati rad telefona zarad dobrobiti baterije ili ne.

Nakon što je prošlog mjeseca kompanija priznala da namjerno usporava starije modele iPhone-a zbog mogućih problema sa baterijom, javnost se digla na noge, a „palo“ je i nekoliko tužbi.

U intervjuu za ABC News. direktor kompanije Apple, Tim Kuk (Cook) kaže da će novi update iOS11 koji će biti pušten slijedećeg mjeseca imati mogućnost da korisnici sami biraju.

– Dat ćemo ljudima uvid u zdravlje baterije i sve će ovo biti veoma transparentno. To do sada nismo radili – rekao je.

Kuk je takođe rekao da će iOS 11 informisati korisnike o automatskom redukovanju performansi kako bi se spriječila nagla gašenja telefona.

– Ako to ne želite, isključite – kaže on i dodaje da to ipak nije poželjno, kao da treba ostaviti telefon na automatskim podešavanjima zbog dužine njegovog vijeka.

Inače, Apple se izvinio korisnicima zbog namjernog usporavanja, a u novom update-u će korisnici sami imati mogućnost da biraju.

Možda Vas zanima  Šta se desi kada objavite selfi na Facebook? Ništa dobro, pa nije ni čudo da Zakerberg mora svjedočiti
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *