Prašina se neće sakupljati na namještaju uz ovaj super trik

Prašina se neće sakupljati na namještaju uz ovaj super trik
Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne sakuplja toliko brzo – premažite ga smjesom jabučnog octa i glicerina, piše 24sata.hr.
Potrebni sastojci:
1 litra vode
1 kašika jabučnog octa
1 kašika glicerina
Postupak:

Dobro pomiješajte vodu, jabučni ocat i glicerin. Tekućinu nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.
Još nekoliko savjeta:
Ne koristite “praško” za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovno čistite grijalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izletjeti čim ih uključite.
Također, izbjegavajte brisanje prašine “na suho” jer, kao i kod “praška”, prašina će se samo razletjeti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.
Ne zaboravite voditi brigu i o usisavaču, odnosno redovno mijenjajte filter – inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti zrakom.
Izvor: 24sata

Možda Vas zanima  NAPUSTILA JE SUPRUGA I BEBU OD MJESEC DANA: A sada je suprug napisao pismo koje je obišlo svijet (FOTO)
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *