KILOGRAMI ĆE SE TOPITI: Isprobajte tročasovnu dijetu, svi se dive rezultatima!

Reč je o dijetnom planu koji se bazira na strogom tajmingu. Nažalost, nećete smršati za 3 sata, ali obratite pažnju na izbor namirnica koje smete jesti u tačno propisanom vremenu.

 

Autor ove dijete je Dž. Kruz, novinar koji se dugi niz godina bavi temama fitnesa i zdravog života.

FOTO: PROFIMEDIA

 

Najvažnija su sledeća tri vremenska pravila:

 

– Doručkujte jedan sat nakon buđenja.
– Posle toga jedite na svaka tri sata.
– Prestanite da jedete tri sata pre spavanja.

 

Autor tvrdi da ovakav način ishrane podstiče vaš metabolizam da ubrzano radi, povećava vam nivo energije i smanjuje apetit. Ima dosta ljudi koji su uspeli da izgube kilograme pomoću ove dijete, ali stručnjaci se još nisu usaglasili da li se rad metabolizma poboljšava ako se sa uobičajena tri obroka pređe na pet ili šest dnevno.

FOTO: PROFIMEDIA

Šta možete jesti?

 

Porcije su važne koliko i tajming, kaže autor. Važno je na koji način gledate hranu. Zamislite veliki tanjir, a na njemu sledeća četiri pojma:
1. Rubikovu kocku, koja predstavlja porciju ugljenih hidrata za doručkom, ručkom i večerom.
2. Špil karata koje simbolizuju proteine koji su vam potrebni, a namirnice kroz koje ćete dobiti dovoljno proteina možete sami birati – svejedno je da li je to piletina, sir, jaja ili riba.
3. Sledeći pojam je kafena kašičica. Ona predstavlja količinu masnoće koja vam je dnevno potrebna. Tu masnoću možete dobiti iz salatnog preliva, putera, maslinovog ulja ili bilo koje druge masnoće koja vam odgovara.
4. Tri DVD-a – to predstavlja količinu voća koju treba da pojedete uz svaki obrok.

Autor smatra da nema loše hrane, već samo loših i neodgovarajućih porcija. Ako pažljivo pristupite ovom vizuelnom metodu, trebalo bi da je svaki glavni obrok izbalansiran na oko 400 kalorija. Dakle, jednostavno je, naučite da jedete pravu količinu jela i u pravo vreme i smršaćete.

Možda Vas zanima  Kako se najlakše gube kilogrami: Dijeta za mršavljenje, vježbanje za održavanje težine

 

Kako ovo funkcioniše?
Kao što naziv dijete kaže, sve je u tajmingu. Na primer: doručak u 7, potom tri sata kasnije užina od 100 kalorija, tri sata nakon toga je ručak, za tri sata još jedna užina od 100 kalorija i tačno za tri sata večera. Kada jedete na svaka tri sata, vaše telo se uči da mu metabolizam stalno i redovno radi, tako da organizam konstantno sagoreva masnoće.

 

Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Profimedia

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *