Da li ste videli kako Piksi igra sa Boltom? Stojković u 53. godini pokazao magiju Zidanovoj ekipi svetskih prvaka (VIDEO)

Pre mesec dana, Francuzi kao da su predosetili da je vreme za novo osvajanje svetske titule!.

Napravili su Francuzi revijalnu utakmicu Francuska 98 – Tim sveta 98, čime su napravili lepu uvertiru za Mundijal.

Egzibicionom utakmicom je napravljen ispraćaj francuske selekcije na Mundijal, proslavljeno je 20 godina od osvajanja svetske titule, a selektor Eme Žake ovde nije mogao da računa samo na Didijea Dešana, aktuelnog šefa stručnog štaba.

Spisak imena je bio strahovit, Francusku su predstavljali Bartez, Tiram, Blan, Desai, Lizerazu, Karembe, Peti, Đorkaef, Zidan, Anri, Givarš kao starteri, igrali su još: Lama, Šarbonije, Kandela, Đetu, Lebef, Bogosjan, Lamuši, Vieira, Pires, Ba, Dugari, Diomede.

Na drugoj strani, u timu sveta su bili naši nekadašnji reprezentativci Dragan Stojković Piksi i Niša Saveljić, igrali su još Toldo, Zenoni, Šimić, Aldair, Tomazi, Davids, Eto, Vijeri i Stoičkov, džokeri su bili Džejms, Bilić, Isa, Ntampizas, Mendijeta, Stanić, Karagunis, Morijentes, Klajvert i veliki Jusein Bolt.

Arsen Venger je vodio ovu ekipu, pa ne čudi da je nekadašnji njegov adut iz Nagoje, Dragan Stojković Piksi, bio desetka ekipe.

Da još ima magije u njegovim nogama, videli smo kada je namestio gol Fernandu Morijentesu, jedan lagani pas je presekao celu odbranu i Bartez je morao da padne.

Niša Saveljić je takođe imao čast da bude deo spektakla, proveo je osam godina u Francuskoj igrajući za Bordo, Sošo, Bastiju, Gengam, a posebno je bio upečatljiv momenat kada je oštro uklizao Dugariju, pa tražio žuti karton za simuliranje, što je prošlo uz prijateljske čarke.

Trikolori su pobedili Tim sveta sa 3:2, golove su dali Anri, Zidan i Kandela, odnosno Morijentes i Mendijeta. Saveljić je u nedavnom razgovoru za Dnevne novine rekao da je palo podsećanje na traumatični meč Jugoslavije protiv Holandije, kada smo izgubili sa 2:1.

Možda Vas zanima  FUDBAL“Željo” slavio u vječitom derbiju

– Razgovarao sam sa Davidsom i Klajvertom o tom meču 1998, svega se sećaju. Edgar mi je čak pričao kako je lopta nekoga zakačila kod njegovog gola za 2:1 – prepričava Saveljić pogodak u 92. minutu, kada je lopta okrznula Komljenovića i završila iza leđa Ivice Kralja.

No, da se ne vraćamo na teške teme, uživajte u majstorijama legendi fudbala!

(Telegraf.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *