Cardiff / Policajac koji je si*ovao bebu dobio 16 godina zatvora

Dean Roberts (48), velški policajac koji je si*ovao bebu, dobio je 16 godina zatvora…

Deana Robertsa otkrile su kolege nakon što je snimio sebe kako se*sualno zlostavlja bebu, s namjerom da snimak pošalje drugim pe*ofilima.

Robertsovi zločini otkriveni su nakon što je uhapšen još jedan pe*ofil, advokat John Guess koji im je dao tragove koji su ih odveli do njihovog kolege. Dvojac je planirao zajedno silovati djecu, snimati se i slati to drugim pe*ofilima, saopćeno je na sudu u Cardiffu.

Roberts je priznao sve zločine, koji su uključivali silovanje i se*sualno zlostavljanje djeteta te posjedovanje i distribuciju nedoličnih slika i snimaka djece.

Na sudu, majka Robertsove žrtve je, pod zaštitom, rekla: “Nikad neću zaboraviti kucanje na vratima nakon kojeg se moj cijeli svijet raspao. Kao da nas je udario autobus. Uvijek ćemo morati živjeti s posljedicama.”

Dok je izricala presudu, sutkinja Eleri Rees je poručila: “Žrtva je bila izrazito ranjiva zato što je ekstremno mlada. Bila je bespomoćna da se brani iako snimak jasno pokazuje da je bila budna, da je sve preživjela i da je bila u užasu.”

Guess, advokat koji je radio za velšku vladu, dobio je 26 godina zatvora, a istraga je odvela policajce i do brojnih drugih pedofila diljem svijeta.

Nakon presude, detektivka Wendy Gunney kazal je: “Današnja presuda odraz je težine zločina koji su počinjeni. Dva čovjeka koja su odgovorna za jezivo zlostavljanje mlade djece konačno je pred pravdom. Istraga je razotkrila izrazito uznemirujuće dokaze, a njihovo priznanje omogućilo je da porota ne mora gledati snimke zbog kojih bi sigurno imali traume. Ovo nije kraj naše istrage. Radit ćemo neumorno da otkrijemo sve druge žrtve i svjedoke, i da pronađemo pravdu koju zaslužuju.”

Možda Vas zanima  Bitkoin proslavlja deveti rođendan

(Radiosarajevo.ba)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *